Consiliul Judetean Botosani
Image default
ANUNȚURI

Concurs „Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2019”

Comisia Europeană lansează un concurs pentru a acorda titlul de „Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2019” către două orașe europene cu cele mai inteligente, inovatoare și cuprinzătoare abordări ale dezvoltării lor turistice. Această nouă inițiativă prezintă și recunoaște realizările remarcabile ale destinațiilor UE în cele patru domenii: durabilitate, accesibilitate, digitalizare, precum şi creativitatea. În plus față de cele 2 capitale, 4 orașe europene vor primi premii tematice pentru turismul european inteligent, pentru realizările lor în fiecare din cele patru domenii enumerate mai sus. Orașele premiate vor fi prezentate în cadrul unei expoziții speciale la ceremonia de decernare a premiilor de la Bruxelles, pe 7 noiembrie 2018.

Prin recompensarea practicilor exemplificatoare de turism inteligent, UE urmărește să încurajeze inovarea destinațiilor turistice, să sprijine turismul cultural divers și incluziv și să evidențieze contribuția multilaterală a turismului la dezvoltarea durabilă. Competiția este deschisă oricărui oraș din UE cu o populație de peste 100.000 de locuitori. În țările din UE în care nici un oraș nu are mai mult de 100.000 de locuitori, cel mai mare oraș este eligibil să aplice.
În cadrul competiției lansate de către Comisia Europeană – “European Capital of Smart Tourism” orașele sunt invitate să aplice și să folosească practicile exemplare ale orașului ca destinație turistică inteligentă – www.SmartTourismCapital.eu”.

Calendarul concursului:
11 aprilie 2018: Deschiderea competiției
30 iunie 2018: Termen limită de depunere a cererilor
August 2018: Anunțul orașelor finaliste
Septembrie 2018: Selecția finală de către juriul european
7 noiembrie 2018: Ceremonia de decernare a premiilor

Loading

Articole asemanatoare