Consiliul Judetean Botosani
Image default
ANUNȚURI

Espoo Innovation Day

Orașul Espoo din Finlanda, în colaborare cu Universitatea Aalto, Centrul de cercetare tehnică VTT Finlanda și Ministrul de Externe din Finlanda organizează în data de 24 mai 2024 Espoo Innovation Day, eveniment care aduce împreună start-up-uri, studenți, companii de top, cercetători și cetățeni de rând, pentru a crea inovații pentru o viață mai bună.

Espoo este locul unde sunt localizate cele mai valoroase corporații ale Finlandei, iar orașul găzduiește cel mai important centru de inovare din țările nordice. Ca recunoaștere a colaborării pe termen lung pentru inovare, Espoo a ocupat locul al doilea la Premiile pentru Capitala Europeană a Inovării (iCapital) ale Comisiei Europene în 2022. De asemenea, orașul a fost premiat drept cel mai durabil oraș din Europa doi ani la rând.

Comunitatea de inovare din Espoo se află pe locul 6 în ceea ce privește cele mai multe cereri de brevet din Europa și deține până la 60 % din toate brevetele din Finlanda. Oferă inovații de vârf la nivel global, de la biocombustibili pe bază de deșeuri la calcul cuantic, de la fibre textile reciclate la fibre 5G, 6G și multe altele. În centrul comunității se află Universitatea Aalto și Centrul de Cercetare Tehnică VTT, acesta din urmă fiind cea mai mare instituție de cercetare aplicată din țările nordice.

Evenimentul reprezintă o etapă excelentă în consolidarea poziției orașului Espoo ca cel mai interesant și mai atractiv centru internațional de inovare din Europa de Nord, în ceea ce privește competența, știința, arta și economia.

Cei care sunt interesați să participe la acest eveniment sau să colaboreze cu comunitatea de inovare din Finlanda, se pot adresa la adresele de e-mail: ossi.ritvos@espoo.fi și hanna.eskelinen@espoo.fi.

Pentru mai multe informații, poate fi accesată pagina https://www.espoo.fi/en.

 

Loading

Articole asemanatoare