Consiliul Judetean Botosani
Image default
ANUNȚURI

European Startup Village Forum

Direcţia generală politică regională şi urbană din cadrul Comisiei Europene invită autoritățile locale cu o populație mai mică de 5000 de locuitori, dar şi asociațiile de start-up-uri și părțile interesate cheie din sectorul inovării rurale să participe la completarea chestionarului Startup Village Mapping Tool (https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Startup-village-questionnaire), parte a inițiativei „European Startup Village Forum” (SVF) coordonată de către Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene.

Iniţiativa SVF este concepută ca o platformă deschisă și incluzivă unde instituțiile și părțile interesate se pot întâlni, discuta și colabora la inițiative de promovare a antreprenoriatului inovator ca forță dinamică în cadrul comunităților rurale. SVF este o componentă integrantă a Viziunii europene pe termen lung pentru zonele rurale 2040, introdusă de Comisia Europeană în 2021. Această viziune recunoaște rolul esențial al cercetării și inovării în stimularea dezvoltării și revitalizării zonelor rurale.

Una dintre activitățile esențiale în curs ale SVF implică cartografierea satelor care au implementat (sau intenționează să implementeze) inițiative relevante pentru a promova antreprenoriatul inovator rural. „Startup Village Mapping Tool” a fost conceput pentru a oferi informații despre diferitele proiecte, soluții și propuneri de promovare a antreprenoriatului inovator care se conturează în zonele rurale europene. Cunoștințele celor care completează chestionarul despre peisajul inovator din regiunea lor și zonele rurale relevante pe acest subiect din cadrul acestora pot contribui în mod semnificativ la completarea hărții și la crearea unei imagini de ansamblu mai detaliată a inițiativelor care au loc în zonele rurale europene în acest context.

Pentru a evita orice posibilă confuzie, vă rugăm să rețineți următoarele două aspecte:

(i)  SVF se concentrează pe promovarea ecosistemelor antreprenoriale doar în zonele rurale și

(ii)  Instrumentul de cartografiere prezintă ecosistemele antreprenoriale din zonele rurale, mai degrabă decât antreprenorii individuali/startup-uri.

Loading

Articole asemanatoare