Consiliul Judetean Botosani
Image default
ANUNȚURI

Fondul Român de Dezvoltare Socială – ANUNȚĂ : 30 ianuarie 2020, termenul de depunere a proiectelor în cadrul apelului Creşterea incluziunii şi abilitarea romilor

Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS) anunţă prelungirea termenului limită de depunere a proiectelor în cadrul apelului de proiecte Creşterea incluziunii şi abilitarea romilor, organizat în cadrul Programului Dezvoltare locală, finanţat prin intermediul Granturilor SEE şi Norvegiene 2014-2021. Astfel, solicitanţii eligibili pot depune propunerile de proiect până la data de 30 ianuarie 2020.

Această modificare a fost inclusă într-un corrigendum care a fost publicat în secţiunea web dedicată Programului din cadrul website-ului FRDS (www.frds.ro). Pe lângă prelungirea termenului limită de depunere a proiectelor, prin intermediul corrigendumului au fost operate şi alte modificări importante în documentaţia de apel, pe care solicitanţii eligibili sunt invitaţi să le consulte, accesând următorul link: corrigendum nr. 2/14.01.2020 pentru apelul Creşterea incluziunii şi abilitarea romilor.

Lansat la data de 11 septembrie 2019, apelul are alocată o sumă totală de 16 milioane de euro şi oferă suport pentru creşterea accesului şi a calităţii serviciilor adresate romilor, în domeniile asistenţă socială, educaţie, ocupare, sănătate şi locuire, respectiv pentru consolidarea capacităţii centrelor educaţionale/ after school/ de zi existente, care lucrează cu un procentaj ridicat de copii şi tineri romi. De asemenea, proiectele finanţate vor urmări abilitarea şi împuternicirea romilor şi combaterea oricărei forme de discriminare a acestora. Solicitanţii eligibili sunt entităţile publice, organizaţiile neguvernamentale şi asociaţiile autorităţilor locale.

Implementat în parteneriat cu Consiliul Europei şi cu Asociaţia Autorităţilor Locale şi Regionale din Norvegia, Programul Dezvoltare locală are un buget total de 82.352.941 de euro (incluzând co-finanţarea de 15% acordată de Guvernul României).

Înscriindu-se în eforturile Granturilor SEE şi Norvegiene de a combate sărăcia şi excluziunea socială, prin dezvoltarea de comunităţi puternice şi incluzive, Programul Dezvoltare locală urmăreşte ca, prin proiectele finanţate, să contribuie la creşterea gradului de utilizare a serviciilor sociale de către grupurile dezavantajate, a incluziunii sociale a copiilor şi tinerilor aflaţi în situaţii de risc şi a romilor, să dezvolte capacitatea administraţiei centrale şi locale de a aplica principiile bunei guvernări, respectiv să sprijine punerea în practică a recomandărilor CEDO privind respectarea drepturilor omului în România. Detalii specifice despre Programul Dezvoltare locală găsiţi pe www.frds.rowww.eeagrants.ro şi www.eeagrants.org.

17 ianuarie 2020

Loading

Articole asemanatoare