Consiliul Judetean Botosani
Image default
ANUNȚURI

Noi apeluri de proiecte demarate de Comisia Europeană pentru Educație și Cultură

Vineri, 17 februarie 2022, Comisia a deschis apelul de propuneri de proiecte axat pe transformarea locurilor de învățare care conectează un loc fizic cu metode pedagogice inovatoare și comunitatea locală. Pot fi prezentate proiecte noi sau în derulare în domeniile educației, formării și tineretului, care reflectă valorile noului program New European Bauhaus (durabilitate, estetică, incluziune).

Proiectele vizează transformarea:

  • unei școli sau centru educațional
  • metodelor de învățare sau de predare
  • relația cu comunitatea locală

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este de 31 decembrie 2022. Mai multe detalii despre apelul de propuneri, precum și despre modalitățile de înscriere se găsesc aici: https://europa.eu/new-european-bauhaus/get-involved/call-places-learning_ro

Al doilea apel de proiecte este despre Academiile Erasmus+ pentru profesori. Școlile, instituțiile de educație și formare a cadrelor didactice, asociațiile de profesori și ministerele educației școlare din România pot candida în perioada 15 martie – 7 septembrie 2022 pentru a deveni academii de profesori Erasmus+, în 2022.

Obiectivul acestui proiect este de formare a profesorilor la nivel european, colaborarea între structurile de formare a cadrelor didactice și dezvoltarea de practici și acțiuni comune destinate creșterii calității procesului educațional.

Aceste academii vor ajuta la formarea cadrelor didactice în conformitate cu prioritățile UE în materie de educație și formare profesională și vor contribui la realizarea obiectivelor Spațiului european al educației.

Bugetul întregului proiect este de 15 milioane de euro pe o durată de 3 ani.

Mai multe detalii găsiți aici: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/ro/node/64

Loading

Articole asemanatoare