Consiliul Judetean Botosani
Image default
ANUNȚURI

Sprijin pentru inițiative locale New European Bauhaus

Vă informăm că DG REGIO a lansat pe 30 martie 2022 un apel de asistență tehnică pentru proiecte în sprijinul New European Bauhaus (NEB), finanțat de UE. Mai multe detalii despre NEB sunt disponibile la https://europa.eu/new-european-bauhaus/index_en

Denumit „Sprijin pentru inițiative locale New European Bauhaus”, acest apel vizează autoritățile locale mici și mijlocii (maxim 100.000 locuitori). Vor fi selectate proiecte care promovează cele trei valori complementare ale NEB: durabilitate, estetică și incluziune.

Scopul acestuia este de a promova proiecte coordonate de autoritățile publice locale care contribuie la noul concept arhitectural european în patru domenii de acțiune:
1.        Renovarea clădirilor și spațiilor publice existente într-un spirit de circularitate și neutralitate climatică;
2.        Conservarea și transformarea patrimoniului cultural;
3.        Adaptarea și transformarea clădirilor pentru soluții de locuințe la prețuri accesibile;
4.        Regenerarea spațiilor urbane sau rurale.

Vor fi selectate 20 de proiecte locale pentru a primi sprijin din partea experților interdisciplinari prin intermediul unui program de asistență tehnică, incluzând:
– Evaluarea nevoilor: Experții vor efectua o evaluare a nevoilor specifice ale proiectului NEB preconizat și vor dezvolta planuri de asistență tehnică cu sprijin personalizat.
– Servicii de asistență: Experții vor oferi metode moderne de dezvoltare și planificare a proiectelor, implicarea părților interesate (de exemplu, cartografierea părților interesate, implicarea cetățenilor) și consiliere tehnică (de exemplu, estimări de costuri, strategii de finanțare, consiliere juridică), în funcție de nevoile identificate.
– Foaia de parcurs pentru implementare: Experții vor sprijini beneficiarii în dezvoltarea proiectului către o foaie de parcurs detaliată care va ghida și permite implementarea acestuia.

Expertiza pentru proiectele câștigătoare va include:
– o varietate de metodologii și seturi de instrumente pentru a combina natura, cultura, incluziunea și arta în proiectarea zonelor și clădirilor rezidențiale;
– coordonatori de proiecte cu experiență și experți la nivel înalt privind zonele de locuit durabile și implicarea părților interesate (de exemplu, metode antropologice activate digital și bazate pe date);
– elaborarea de propuneri de proiecte bazate pe cele mai bune practici bazate pe loc, participative, de planificare și dezvoltare de proiecte.
Experiențele proiectelor câștigătoare vor fi consolidate într-un set de instrumente pentru a oferi un plan și îndrumări suplimentare cu privire la modul de integrare a principiilor NEB.


Detalii suplimentare privind procesul de depunere a candidaturii și criteriile de selecție pot fi solicitate la 
neb-local-support.helpdesk@adelphi.de și pe site-ul https://c.ramboll.com/local-support-new-european-bauhaus

Termenul limită pentru depunerea formularului  online de candidatură este 23 mai 2022 ora 17.00 CEST.

 

Loading

Articole asemanatoare