Consiliul Judetean Botosani
Image default
COMUNICATE DE PRESĂ

Dotări prin PNRR făcute de Consiliul Județean pentru școlile speciale și CJRAE

Dotări moderne pentru Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională au fost scoase la licitație de către Consiliul Județean Botoșani, în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, în valoare de 1,5 milioane de lei cu TVA.

Consiliul Județean Botoșani a obținut finanțarea din PNRR pentru proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale a unităților de învățământ special și conexe”. În cadrul proiectului, în funcție de nevoile identificate la Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian”, Școala Profesională Specială „Ion Pillat” și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională, se vor achiziționa materiale didactice, echipamente pentru laboratoarele de informatică (inclusiv echipamente TIC), echipament digital pentru dotare laborator, mobilier pentru dotarea sălilor de clasă, materiale specifice și materiale didactice. „Acordăm o importanță maximă învățământului special din județ. Gândim proiecte, fie ele cu finanțare europeană, fie guvernamentală sau din bugetul propriu, pentru a asigura un cadru optim de dezvoltare a copiilor din sistem. Prin acest proiect finanțat prin PNRR vizăm o îmbunătățire a serviciilor educaționale și asigurarea unor condiții optime, adaptate nevoilor copiilor și tinerilor cu dizabilități și alte cerințe educaționale speciale din cele două școli profesionale speciale și CJRAE, instituții aflate în subordinea Consiliului Județean. Suntem lângă copiii cu nevoi speciale și lângă familiile lor și îi ajutăm cu ceea ce putem, astfel încât să dobândească un minim de competențe profesionale care să-i ajute să se integreze mai bine în societate”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În cadrul proiectului a fost scoasă la licitație achiziția de mobilier în valoare de 300.000 de lei cu TVA. Ofertele pot fi depuse pe platforma de achiziții publice până pe data de 12 februarie.

Tot în cadrul acestui proiect cu finanțare prin PNRR au fost achiziționate deja dotări pentru atelierele de croitorie și echipamente de sport pentru recuperare fizică, în valoare de peste 316.000 lei cu TVA și urmează a fi lansate în achiziție publică în această lună alte loturi de materiale didactice și electronice în valoare de 855.000 de lei cu TVA.

 

Loading

Articole asemanatoare