Consiliul Judetean Botosani
Image default
COMUNICATE DE PRESĂ

Lansarea proiectului „Închiderea Centrului de Plasament Sfântul Nicolae Trușești”

Cabinet Președinte – Consiliul Județean Botoșani
29 octombrie 2020

Astăzi, 29 octombrie 2020, la sediul D.G.A.S.P.C. Botoșani, președintele Consiliului Județean Botoșani, doamna Doina-Elena Federovici  a participat  la lansarea proiectului „Închiderea Centrului de Plasament „Sfântul Nicolae” Trușești”.
„Felicit conducerea D.G.A.S.P.C. Botoșani și în egală masură echipa și pe toți cei care au participat la realizarea acestui proiect. Vă asigur că, în continuare, Consiliul Județean Botoșani va fi un partener deschis, corect, vom avea o coerență în desfășurarea acestor proiecte, pentru că acești copii merită să se dezvolte într-un cadru familial, merită să aibă aceleași condiții ca și proprii noștri copii. Vă felicit încă o dată și ori de câte ori Consiliul Județean Botoșani trebuie să se implice, o va face cu celeritate și cu foarte multă responsabilitate.” a declarat Președintele Consiliului Județean, Doina-Elena Federovici.
La eveniment au participat: conducerea executivă a D.G.A.S.P.C., reprezentanți  ai D.S.P., ai Consiliului Județean, consilieri, psiho-pedagogi și reprezentanți ai presei.
Perioada de implementare a proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și socială, Prioritatea de investiții 8.1 –Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea  de la servicii instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale, Obiectivul specific 8.3 –Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale, Grupul vulnerabil: copii 8.3C, este iunie 2020 – aprilie 2022.
Scopul proiectului este constituirea și dotarea a două case de tip familial (CTF „Hansel” și CTF „Gretel”) cu o capacitate de 12 copii fiecare și reabilitarea și dotarea unei clădiri în care va funcționa un centru de zi pentru deprinderi de viață independentă.
Obiectivul general este creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale prin dezvoltarea infrastructurii sociale în județul Botoșani. Realizarea obiectivului va duce la dezinstituționalizarea copiilor protejați în Centrul de Plasament „Sfântul Nicolae” Trușești și dezvoltarea de servicii sociale alternative.

Valoarea totală a proiectului  este de 3.655.398,58 lei.

Loading

Articole asemanatoare