Consiliul Judetean Botosani
Image default
COMUNICATE DE PRESĂ

OMAGIU ADUS DE CONDUCEREA CONSILIULUI JUDEȚEAN BOTOȘANI POETULUI MIHAI EMINESCU, LA 170 DE ANI DE LA NAȘTERE

Astăzi, 15 ianuarie 2020, se împlinesc 170 de ani de la nașterea Poetului Național Mihai Eminescu.

Aleasă Ziua Culturii Naționale, ca o recunoaștere a geniului operei sale, ziua de naștere a poetului este o dată cu o profundă încărcătură simbolică pentru cultura și identitatea românilor, reprezentând un moment de celebrare, dar şi un prilej de reflecţie asupra rolului valorilor patrimoniului național, precum şi asupra importanţei proiectelor culturale.

Instituțiile de cultură din cadrul Consiliului Județean Botoșani au organizat diverse  manifestări pentru conștientizarea importanței operei eminesciene și cultivarea cunoașterii simbolurilor naționale.

Reprezentanții Consiliului Județean Botoșani: domnul Președinte Costică MACALEȚI, cei doi vicepreședinți Dorin BIRTA și Liviu TOMA, consilieri județeni au participat la ceremonia de depunere a unei coroane de flori la bustul poetului din fața Teatrului „Mihai Eminescu.

Ulterior, aceștia au participat și la omagiul adus poetului la manifestările organizate la  Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu.

Născut la Botoșani în anul 1850, Mihai Eminescu a fost poet, prozator și jurnalist, considerat de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. După cum afirma George Călinescu, el este considerat „poetul nepereche a cărui operă învinge timpul.

Compartimentul Informare, Relația cu mass-media

Articole asemanatoare