Consiliul Judetean Botosani
Image default
ANUNȚURI COMUNICATE DE PRESĂ

Proiect de eficientizare a activității de transport rutier în zona Vămii Rădăuți-Prut scos la licitație

Pas făcut spre modernizarea Punctului vamal Rădăuți-Prut. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitație elaborarea Studiului de Fezabilitate „Măsuri de eficientizare a activității de transport rutier în zona Vămii Rădăuți-Prut, județul Botoșani”.

Valoarea achiziției se ridică la 358.000 de lei fără TVA și face parte dintr-un proiect mai amplu ce vizează modernizarea vămilor, a anumitor sectoare de drum național, precum și preluarea unor drumuri județene din Botoșani.

„Realizarea Studiului de Fezabilitate va deschide calea unor investiții importante la Punctul de trecere de la Rădăuți-Prut. Per total, pentru Vama Rădăuți-Prut și sectorul de drum național DN29A, vorbim de o sumă de aproximativ 21 de milioane de lei, bani care vor intra în următorii ani în județ. Vom continua demersurile pentru ca aceste investiții aprobate de Guvern să devină cât mai repede realizate”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În contextul creșterii traficului rutier între România și Ucraina și în urma demersurilor făcute de către Consiliul Județean Botoșani pentru operaționalizarea Vămii Racovăț, la începutul anului, Guvernul României a aprobat un Memorandum în care s-au estimat și cheltuielile necesare pentru modernizarea punctelor vamale Racovăț și Rădăuți-Prut, preluarea și modernizarea a trei sectoare de drum județean, precum și modernizarea unor porțiuni din DN29A, Vamă – Pod Rădăuți-Prut. Valoarea totală a investițiilor prevăzute în Memorandum pentru județul Botoșani se ridică la 90 de milioane de lei.

La Vama Rădăuți-Prut sunt prevăzute a fi efectuate următoarele lucrări:

– lărgirea părții carosabile din incinta Vămii;

– lărgirea sectorului de drum DN29A, Vamă – Pod Rădăuți-Prut;

– lucrări de siguranță a circulației;

– lucrări de extindere podeț existent;

– amenajare platformă staționare vehicule grele control;

– platforme de cântărire pe sensurile de intrare și ieșire din țară.

Loading

Articole asemanatoare