Consiliul Judetean Botosani
Image default
COMUNICATE DE PRESĂ

Un pas mai aproape de deschiderea filialei Universității „A.I. Cuza” Iași la Botoșani

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a avut astăzi o întâlnire cu Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, în vederea organizării, începând din această toamnă, a unor cursuri de licență și de master la Botoșani.

Din delegația universitarilor ieșeni au mai făcut parte: prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic; conf. univ. dr. Florin Brînză, prorector pentru programe de masterat, studii doctorale, managementul calității și Extensiuni UAIC; conf. univ. dr. Constantin Iulian–Damian, prorector pentru programe de licență și activități de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar; prof. univ. dr. Alexandru Arnold Francisc Gafton, decan Facultatea de Litere; prof. univ. dr. Conțiu Tiberiu Cristi Șoitu, decan Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice, și conf. univ. dr. Ioana Maria Costea, decan Facultatea de Drept.

La discuții, de partea cealaltă a mesei au stat: deputatul Marius Budăi, primarul Cosmin Andrei, inspectorul școlar Gabriel Hârtie și viceprimarul Bogdan Buhăianu. În urma discuțiilor s-a ajuns la concluzia că Extensiunea Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași ar putea organiza cursuri de licență și de master, începând cu anul universitar 2021-2022. Reprezentanții UAIC au propus ca la Botoșani să se înceapă cu următoarele programe de licență: Asistență socială (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice), Finanțe și Bănci (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor) și Administrație Publică (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor). De asemenea, se are în vedere și organizarea a trei programe de master: Drept privat (Facultatea de Drept), Discursul retoric – construcție și efecte (Facultatea de Litere), Politici Publice și Publicitate (Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice).

Domnul primar Cosmin Andrei a prezentat conducerii Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași sediul Colegiului Național „A.T. Laurian”, unde ar urma să fie găzduite cursurile. Universitarii au apreciat spațiile pe care le vor avea la dispoziție și au anunțat demararea procedurilor de avizare a programelor de studii de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).

„Ne interesează viitorul tinerilor noștri și facem tot ce ne stă în putință pentru ca ei să aibă un parcurs strălucit. În calitate de președinte al Consiliului Județean, mi-am exprimat tot sprijinul pentru acest proiect care vine în întâmpinarea multor copii foarte buni, dar care nu au posibilitatea de a merge la studii în centrele universitare și care astfel vor putea să-și continue studiile universitare acasă. Demersul început în vară alături de domnii Marius Budăi și Cosmin Andrei prinde contur, iar la toamnă ar putea răsuna Gaudeamus Igitur și la Botoșani”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Loading

Articole asemanatoare