Consiliul Judetean Botosani
Image default
ANUNȚURI

Parteneriate în cadrul programului „Erasmus+”

  1. Școala Sainte Famille, situată în Marvejols, regiunea franceză Occitania, caută în prezent parteneri pentru a elabora un proiect european în cadrul programului „Erasmus+”.

Titlul proiectului: „Past to Present: journey through Heritage wonders”

Școala Sainte Famille este o școală primară situată în sudul Masivului Central, Marvejols situându-se la 1h30 de Clermont Ferrand și la 2h de Montpellier. Vârsta elevilor variază de la 2 ani la 11 ani. Elevii încep să învețe limba engleză de la vârsta de 2 ani, o oră pe săptămână, cu un profesor nativ de engleză. Școala este acreditată şi caută un partener pentru a organiza o mobilitate şcolară pentru un grup de elevi (43 de elevi cu vârsta cuprinsă între 10 şi 11 ani).

Proiectul „Heritage” oferă o experiență captivantă în bogatul patrimoniu cultural din zona Lozère. Participanții vor avea ocazia să descopere comorile ascunse ale regiunii prin tururi ghidate ale sitului istoric, peisajele unice, întâlnirile cu artizanii locali și activitățile creative inspirate de patrimoniul local.

Elevii care vor participa la mobilitate vor fi cazați într-un cămin de tineret sau într-un internat.

Mai multe detalii sunt disponibile în fişa de prezentare din anexa acestei comunicări. (detalii)

Contact direct pentru manifestarea interesului: sabinebessiere4@gmail.com

 

  1. Școala primară „Sacré Coeur”, situată în La Canourgue (regiunea Occitanie), în sudul Franței, caută parteneri pentru a elabora un proiect de schimb de experienţă între profesori din învăţământul preuniversitar.

Titlul proiectului: “Well-being and Mindfulness in the classroom: Creating a positive learning climate”.

Vârsta elevilor școlii „Sacré Coeur” este cuprinsă între 2 ani şi 11 ani. Se caută un partener pentru a organiza o mobilitate a 2 profesori. Școala caută să formeze un parteneriat cu școli în care profesorii au o perspectivă holistică asupra educației, care cred că nevoile emoționale, sociale și etice ale elevilor sunt esențiale pentru dezvoltarea individului. Școala ar dori, de asemenea, să împărtășească practici care au un impact pozitiv asupra diferitelor dimensiuni ale bunăstării care promovează un mediu de învățare mai respectuos și mai sigur.

Școlile interesate pot transmite interesul de a participa la proiect la adresa laetitia.bringer@orange.fr, iar mai multe detalii se regăsesc anexat. (detalii)

Data limită pentru depunerea aplicaţiei: 15 mai 2024.

 

 

Loading

Articole asemanatoare