Consiliul Judetean Botosani
Image default
OBIECTIVE TURISTICE

Seri Eminesciene

În perioada 18-20 august, la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție în subordinea Consiliului Județean Botoșani, se va desfășura Festivalul SERI EMINESCIENE: muzică, film, poezie și arte plastice. Evenimentul este organizat de Grupul de Acțiune Locală „Valea Bașeului de Sus” în parteneriat cu Memorialul Ipotești, fiind finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Pe durata festivalului, vor avea loc: concursul de muzică folk pentru copii și adolescenți, vernisări de expoziții stradale, workshopuri de poezie, caricatură, desen și muzică, proiecții de film artistic și documentar, un velotur, recitaluri de muzică folk și blues.

Memorialul Ipotești anunță înscrierea pentru workshopurile Tinerii și poezia, care se vor ține la Ipotești și Săveni, în perioada 18-20 august, începând cu ora 11.00. Atelierele vor fi coordonate de poetele și poeții: Dumitru Crudu, Mina Decu, Cătălina Matei, Cosmin Perța, Moni Stănilă, Răzvan Țupa.

Condiții de participare:

– adolescenți și tineri cu vârsta între 16 și 30 de ani, interesați de poezie, dispuși să facă naveta între localitatea de domiciliu și Ipotești sau Săveni (Memorialul Ipotești nu aigură cazarea participanților la ateliere);

– adolescenți și tineri cu vârsta între 16 și 30 de ani, înscriși pentru concursul de muzică folk (care au asigurată cazarea la Ipotești pe perioada festivalului).

Modalitatea de înscriere

Pentru înscriere, pe adresa de e-mail a Memorialului Ipotești – m.ipotesti@gmail.com – se va trimite un mesaj cu următoarele informații:

– nume și prenume;

– data (vârsta) și locul nașterii;

– argumentarea intenției (cu menționarea publicațiilor solicitantului, a cenaclurilor, atelierelor de scriere, cluburilor de lectură la care a participat, dacă e cazul);

– telefon de contact.

Termen de înscriere: 10 august 2023.

Persoane de contact:

Daniel Tupiluş, tel.: 0744885383, e-mail tupilus@yahoo.com

Adnana Cernuşcă, tel.: 0756601478, e-mail m.ipotesti@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057160792143; http://www.eminescuipotesti.ro/

Loading

Articole asemanatoare